fangelset slash skolan

ph: jag for typ tva ar sedan

Sitter i skolan och har har dom inte riktigt alla tangenter man behover men ni overlever sakert.

Eftersom jag ar en exchangestudent behover jag inte vara pa alla lektioner liksom nu. Far t.ex skippa Italiano, religion, latin och filosofia. Hur bra haha. Inte precis favorit amnena i skolan. Tankte beratta lite om min skola. Liceo Scientifico G.Aselli, ar en mera invecklad skola. De studerar allt pa en lite hogre niva en de andra skolorna i narheten. Skolan finns pa Via Palestro som ar en slags skolgata. Massa skolor i rad pa en gatan sa ni kan gissa hur manga manniskor som ar har kl 1 nar skolan ar slut. Tusentals manniskor. Jag har den turen att jag bor ratt sa nara centrum sa jag behover inte fundera pa att aka buss hem.

Jag gar da i klass 3A, tyvarr ar alla yngre an mig dar, forsokte nog byta klass men tydligen var det inte mojligt. Vet inte varfor dock menmen... Har inte heller riktigt nagra vanner i min klass utan har hitta mycket vanner i amys klass. Hon gar i en klass med elever i min alder sa det ar aven mer passande. Lararna ar trevliga, dom kan nog inte riktigt prata engelska men vi forsoker sa gott vi kan att diskutera eftersom min italienska har blivit saa mycket battre. Har kallar man inte lararna efter deras namn eller smeknamn som man gor hemma. Har sager man Prof som ar en shortcut for proffesore och det ar da "larare" typ men oversattningen ar proffersor. Skolan ser àven ut som ett fangelse. Gratt och dystert eftersom skolorna har inte har sa farligt mycket pengar. Blackboards anvands flitigt, inga smartboards har inte. Och "tvrummet" ar en ladtv haha. Kanns som man akt tillbaka i tiden 30 ar eller natt. Allt ar som stenaldern men jag var nog beredd pa d eftersom jag markte det redan nar jag gjorde mitt forra utbyte i Varsese for ett ar sedan.

Nar man kommer till skolan har sa maste man checka in med ett kort for allt styrs med ett liknande system som Wilma. Det suger haha. Ratt sa bra pa dedar att komma sent men har maste jag verkligen va i tid eftersom man kan inte checka in efter 8.05 mera. Annors ar allt ratt okej

18.10.2013 kl. 12:10

airmax

Tänkte visa upp mina nya älsklingar. Nike Air Max. Älskar dom nu och förevigt.

Skolan gick förvånadsvärt snabbt, även fast jag luggit hemma tre dagar. Efter skolan chilla jag med Nissa. Saknat henne haha. Även fast vi sågs senast endast några dagar sen haha. Vi promenerade till ett ställe där vi åt lunch, Piadine. Äckligt gott och som efterrätt smaskade vi i oss Frozen Yogurt. Senare gjorde Amy oss sällskap i parken där vi låg någon timme och slappade i solen. Inte för att vi hade så mycket lugn och ro eftersom nån galen liten kille, ett barn då, sprang runt oss hela tiden. Var lite rädd efter som lillkillen likna Frankenstein, inte söt alls.

Iallafall drog vi till mysigaste "cafét" efteråt där vi träffade våra vänner. Slår inte Serendi dock men inte tokigt ställe alls. Det kallas Chocolateria. En slags bar där man även kan köpa en massa olika slag av Varm choklad. Underbart. 

Hemma äntligen. Har sett framemot att få kolla Breaking Bad hela dagen, haha. Skämmigt men sant.

17.10.2013 kl. 22:38

för sent för edelweiss

Sitter som bäst och lyssnar på Håkans gamla album med mätt mage. Min hostmamma överraskade mig med pannkakor och lönnsirap. Hur lyckligt ställd tjej är inte jag?

Sista koppen av det underbara citronte före jag går och sova, hoppas även att morgondagen blir minst lika bra som idag.

Buonanotte 

16.10.2013 kl. 22:02

sängen

Fick en fråga för inte så många dagar sen, vad jag saknar mest hemmifrån. Tänkte jag skulle svara på det.

Mitt hem, mitt riktiga hem är nog den största saknaden. I mitt hem finns min familj, mina saker (särskildt min säng), mina regler och mammas mat.

Något annat jag saknar oerhört mycket är mina vänner. Dom jag kan vara totalt galna med utan att nån riktigt bryr sig.

Smör, är en tredje sak. Ber man om smör här är det verkligen det man får också. Hundra procent äkta smör troligtvis gjort 15 minuter från var du bor. Saknar Oivarini haha.

Att prata svenska, mitt språk, saknar jag. Börjar dock bli van med engelska/italienskan men visst är det fortfarande svårare att utrycka mig på ett främmande språk.

Skit finska musiken haha. Iallafall är den bättre än italienska musiken som alla unga lyssnar på. Riktigt dåligt och det hjälper ju inte alls till heller när man inte förstår ett piss av lyricsen.

Tackvare fängelset (skolan) här saknar jag tillbaka till Karis Billnäs Gymnasie. Alla som känner mig vet hur mycket jag hatar den skolan så för mig att sakna den, förklarar den italienska skolan rätt så väl.

Här är det även normalt att ungdomar har jätte stränga hemkomst tider enda tills dom är typ 20. Så saknar min awesome Mamma där hemma haha. Fast jag alltid tyckt hon varit sträng så är det ingenting jämfört med här.

Vinter har ju inte ännu börjat men är rätt så säker att det kommer kännas tomt med en vinter utan snö. Visst, vintern är kall och tråkig men endå hör det till med snö.

Snabbt 3G internet. Även fast du har 3G är det skitlångsamt. Fick höra att det tydligen är så i hela italien, ingen skillnad vilket telefonabonemang du har. Så förjävligt.

nästa gång blir det de positiva sakerna haha.. Ci vediamo

16.10.2013 kl. 19:38

Tacksam för Nutella

Hade visst fel, ingen skola idag heller. När jag steg upp kändes det som blixten skulle slått ner i mitt huvud, allting blev bara svart. Men inte klagar jag precis på att jag får vara hemma. Trivs helt bra under täcket och smaskar i mig nutella sticks. Sjukt trött på denhär nästäppan bara.

Imorgon har vi planerat med Amy och våra italienska vänner (haha ja, jag har vänner) att dra på en Aperitivo. Det är före middagen då man tar nått att dricka så får man snacks med. Italiensk tradition tydligen?

16.10.2013 kl. 13:53

autumn

Den här bilden får mig sakna hem. Den otroligt fina hösten och storstickade vita tröjor.

Alla som känner mig vet vad jag tycker om te. Ett ord förklarar det helt bra, fyfan. Men jag har faktiskt hittat ett te jag gillar. Tro det eller ej. Har druckit det nu dom två senaste dagarna när jag endast luggit under täcket och tyckt synd om mig själv. Höstflunssan har skjutit till hos mig också. Imorgon drar jag tillbaka till skolan igen dock. Ser inte alls framemot fem timmar där jag nästan plågar mig själv så jag inte somnar. Riktigt jobbigt. Tur har jag massa spel nerladdade på telefonen så jag är lite mer redo för morgondagen. Iallafall, ska jag fortsätta kolla breaking bad nu. Kollat två och en halv säsong på två dagar, borde skämmas haha.

Buonanotte 

15.10.2013 kl. 22:00

Birthdays and Bicycles

Tänkte dela med mig en video här också. Här kan ni se de underbara människorna jag lärt känna. Troligt glad och tacksam över att jag kommit till en stad som Cremona. Italiensk dröm

15.10.2013 kl. 17:08

inspiration, kom!

En blogg skall ge dig inspiration inte sant? Jag har försökt men ännu inte hittat inspirationen. Så ratata är mitt sista försök.

I varje fall, en vinter tös här, grönögd, galen utbyteselev i italien, envis longboardare, glädjespridare med humörsvängningar, aktiv instagrammare och twittrare @emiliabilenberg, förälskad i Italien och konsten, matematiknörd och trivs otroligt bra på Kent konserter och bakom kameralinsen.

15.10.2013 kl. 16:50

Jag är inte du.

Overthinker back from Italy
Syster
Alexandra
Johanna
Miilo
Amy
Instagram
Twitter
Tumblr

Senaste kommentarer

17.11, 15:37Fotokurs av miilo
10.04, 19:57jeffrey campbell av stina
16.01, 10:37favoriten av Sara